recept: Káposztás lángos, Kifőzde
Káposztás lángos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg liszt,
50 dkg fejeskáposzta,
1 ek. só,
1 pohár tejföl,
3 tojás,
4 dkg élesztő,
3 dl tej,
őrölt bors


Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.
A káposztát lereszeljük és zsíron megpirítjuk. Ha már puha, és a levét is kisütöttük belőle, alaposan megborsozzuk.
A kiszakított tésztát tenyerünkkel szétnyomjuk, megkenjük egy kanálnyi káposztával. Aztán kettéhajtjuk, vizes kézzel kinyújtjuk, és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát kisütjük. (Ha azt akarjuk, hogy ne tocsogjon a zsírtól, ne olajban süssük.)
Forrón, tejföllel tálaljuk. Gyorsan elkészíthető, ízletes, vendégvárónak is alkalmas.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lángos
 krumplis lángos
 sonkás lángos
 juhtúrós lángos
 tojásos lángos

Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2009.08.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:10:32 - 1.2)
Hozzászólások:

Sancho (2010-09-04 11:47:00):
Gyerekkoromban, a székelykocsárdi vasútállomáson ettem utoljára, anno... kitudja, de apró voltam még, kb 7 éves...

Megjegyzés a recepthez